onsdag 11 november 2015

Bostadsprisbubblan nära sin lösning

.
...men svensk räls brukar numera inte sitta fastspikad.

Många oroar sig för när bostadsprisbubblan ska spricka. Och många vill göra något åt problemet med de skenande bostadspriserna, men ingen törs. Sverige är världens mest skuldsatta nation. Det är framför allt den privata sektorn som är skuldsatt och det beror på bostadslån. Men det balanseras - påstås det - av en stor förmögenhet. Det finns framför allt ett problem med det: förmögenheten består av de uppblåsta bostadsvärdena. När finansmarknaden störs, märk väl: när - inte om, då finns inte längre denna förmögenhet. Lejonparten av den utraderas då. För det behövs ingen kollaps på finansmarknaden. En mindre störning räcker. Ett gruskorn i sedelpressen…

Men det kan fixa sig ändå - utan gruskorn. Nu kommer nämligen immigranterna. Alla de som nationalsocialdemokratin länge försökt värva genom att leka jultomte med skattebetalarnas pengar. Exempelvis på sätt som man påmindes om i TV igår kväll, i ett av de många program om olika subkulturer som sänds nu. När en av de immigrerade tiggarna inte hade pengar att betala tandläkaren för enades man om att kalla honom för papperslös. Då kostade en flera tusen kronors operation bara 50 kr. Det är annat det än för en vanlig svensk fattigpensionär som har jobbat och gnetat och betalat skatt hela sitt liv. De går i åratal och lider, utan att ha råd med tandläkaren som kostar tusentals kronor. Men en papperslös som aldrig har dragit in en krona till landet får alltihop för 50 kr. Och den femtiolappen kommer från de svenska skattebetalarna som bidrag. Åt detta gör svenskarna ingenting. De fega krukorna vågar inte ens protestera. Om något liknande hade hänt i Sydeuropa skulle de nog ha hängt statsministern och hela hans regering och kung och fan och hans moster i närmaste träd.

Nu kommer de som sagt i stora skaror. Nu får såväl inhemska lösdrivare, A-lagare, bostadslösa som tattarna maka på sig. Nu ska nya skyddsobjekt rymmas. Vår regering saknar förmåga att få en fungerande gränskontroll på plats. Snart måste nog Stadsgården tas i anspråk för tillfällig flyktingmottagning. Nacka-, Saltsjöbaden- och Värmdöborna har länge haft det alldeles för bra, med bara Slussen delvis avstängd.

Djurgården och Gärdet passar utmärkt som flyktingläger. Där ryms miljoner Syrier mellan TV-huset, Amerikanska Ambassaden och Frihamnen. De vill ju ändå inte bo i några norrländska skogsbyar. Och när det blir fullt där finns det ännu många parker att tillgå. Tantolunden blir ju utmärkt för Afghaner exempelvis. Då får inte rödvinskommunisterna och anarkisterna så långt att gå för att besöka dem. Rålambshovsparken där svensk förträfflighet brukar firas duger också och varför inte Humlegården - perfekt för ackomodering av afrikaner. Många från Mellanöstern, Pakistan och Bangladesh kommer från stora städer där man lever tätt inpå varandra. För dem som tycker att Humlegården är för långt in i skogen blir ju Norr Mälarstrand perfekt. Blir det en kall vinter får vi en välkommen gallring av de stora träden som skymmer utsikten för de boende och avlastar parkförvaltningen som inte hinner tukta dem, till befolkningens förtret och fattiglapparnas stora glädje.

En extra bonus blir i alla fall att efter hand som de fria ytorna tas i anspråk för flyktingläger löser problemet med de uppskrämda bostadspriserna sig som en sidovinst. Och tänk så bra det kommer att gå för Sverige. Redan igår kunde vi läsa om hur hjulen snurrar för fullt. Staten lånar och trycker pengar för allt vad tygen håller - och lite till - och vi köper tältsängar, filtar och möbler på IKEA. Så lätt var det problemet fixat. 

Arbetslösheten tyglas genom att staten lånar pengar och svenskar och nysvenskar sysselsätts med att sälja tältsängar åt varandra. Årets julklapp blir en tältsäng från IKEA, tätt följd av en filt från IKEA. Fast det är inte troligt att handeln kommer att tala om det för oss. Man måste värna relationerna i en bananrepublik.

Södertälje onsdagen den 11 november 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så svenska Monopol pengar är ägda o styrda från....läs o begrunda:


Notera notera...i Tumba trycks sedlarna.....gissa av vem och vem som äger det???

Crane & Co., based in Dalton, Massachusetts, is a manufacturer of cotton-based paper products used in the printing of national currencies, passports and banknotes as well as for social stationery. Crane remains the predominant supplier of paper for use in U.S. currency
Kolla på allabolag.se
och givetvis styrs av ......Prince, Douglas Scott, Ordinarie ledamot, Bosatt i land utanför EES