söndag 22 november 2015

Följ pengarna Löfven

.
Nu när vad som förefaller vara den politiska säkerhetspolisens försök till justitiemord mot en försvarslös invandrarpojke kommit i dagen, är inte terrorbekämpning så hett. Det är däremot snöskottning. Eftersom det snöar i södra Sverige och Stefan Löfven och hans kumpaner inte får någonting att fungera i landet längre, får de väl åka själva till Skåne och skotta fram invandrarna, som de förvarar utomhus. De bör inte vänta. Kommer det mycket snö kan det bli svårt att hitta dem senare.

Invandrare förresten - Stefan Löfven brukar kalla alla invandrare för ”utsatta flyktingar”. Förmodligen i syfte att förklara för alla vilken godhjärtad person han själv är. Oduglig svetsare och oduglig statsminster - men godhjärtad. Det är kanske det han syftar på med ”utsatta”? - Att han numera förvarar dem utomhus.

Om det här med utsatta är ledstjärnan kanske Löfven ska överväga att skicka dem till Tornedalen. Där har människorna som är kunder till ”hans”, av politiker utplundrade kraftbolag Vattenfall, varit utan ström i en vecka nu eftersom det har snöat, som det gör varje år i Tornedalen. Där syns verkan av solidariteten allra bäst. Alla fryser, inte bara de ”utsatta”. Kommunens socialtjänst har evakuerat åldringarna. Av solidaritet med Vattenfalls kunder som fryser varje vinter har Löfvens kumpaner stulit Ekfors Kraft AB som aldrig hade några avbrott av betydelse. Men det finns nog hopp om att det är på väg att rätta till sig. Sommarstugorna i Armasjärvi verkar ju redan vara på väg mot kusten. Anpassning pågår till de krav som ställs på offentlig verksamhet i Stefan Löfven, Anders Sundström och Sven-Erik Buchts Sverige. Gruvan i Pajala kan väl förresten användas för de utsatta? Det är nu länge sedan vi sett några bilder i media av vare sig Stefan Löfven eller Sven-Erik Bucht i gruvan. Fler lika framgångsrika projekt ligger dock i röret. Låt mig återkomma till detta senare.

Det måste ju vara en stor personlig framgång för Stefan Löfven att medelst framhävande av sin egen förträfflighet ha lockat iväg de utsatta från det gynnsamma medelhavsklimatet till den karga nord. Ett gammalt knep höll jag på att glömma. Man brukar täcka sådant som är på väg att frysa med rejält med snö, eftersom snö isolerar. Så det kanske inte gör något om Löfven och hans kumpaner inte lyckas skotta fram de utsatta. Kanske bör man täcka dem med snö istället? Det kan vara ett lämpligt jobb för balkantiggarna. De söker ju jobb? Då skulle de inte ”tvingas” sitta och tigga på våra gator. Men då bör man nog komma igång. Senast till våren smälter ju snön bort. Och det finns ju bara något tiotal tusen balkantiggare i landet.

Immigrantmottagningen som Stefan Löfven framgångsrikt marknadsfört utomlands anstränger statens ekonomi, trots att vi länge fått höra hur lönsam den är. I samband med ekonomisk brottslighet brukar man tala om att ”följa pengarna”. Åtminstone om det inte handlar om kommunala-, landstings- och statliga tjuvar eller de som mutar deras funktionärer. Stefan Löfven brukar berömma sig om att ha ett gott luktsinne. Senast  demonstrerat när han i Kaunisvaara kände lukten av pengar bara några dagar innan konkursen. Men han kanske uttryckte sig slarvigt? Kanske avsåg han säga: jag känner lukten av pengar för Pålsson och Sundström? Och Sven-Erik Bucht är ju känd för att kunna lukta sig till andras pengar med samma säkerhet som en hyena på savannen vädrar en sårad antilop. Så allt är nog på väg att ordna sig till det bästa - eller?

Södertälje söndagen den 22 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: