måndag 9 november 2015

De vill så de skäms…

.
Söndagkvällens Agenda i SVT, den 9/11 d å, innehöll en intervju med finansminister Magdalena Andersson (S). Den kom att snurra mycket runt omkring huruvida regeringen kommer att stänga gränserna nu när de gjort pajaskonster av immigrantmottagningen. Det ville Andersson inte svara på och programledaren var nog mycket väl medveten om varför. 

Regeringen skulle omedelbart stänga gränserna - om de kunde. Men våra politiker har kört Sverige så fullständigt i sank att Sverige inte längre har varken kompetens eller resurser att stänga gränserna. Då anser man det bättre att tiga still i båten och försöka få andra att tro, att man inte vill stänga gränserna, hellre än att försöka och därmed demonstrera att man inte kan. Men sanningen är ju att man inte duger till att genomföra det. Regeringen tror att man ska lyckas lura svenskarna och omvärlden att det inte är så. Många svenskar lär man väl ännu kunna lura, men i omvärlden lär de inte vara lika lättlurade. De är inte lika korkade. 

Det måste vara jobbigt för regeringen. Man vill så man skäms, men vågar inte försöka, för då inser alla hur illa det är. Då om inte förr blir det fart på invandringen och på den gränsöverskridande kriminaliteten. När man visar resten av världen att man inte kontrollerar sitt territorium finns alltid risken att någon känner sig kallad att hjälpa till. USA står ju exempelvis alltid beredda att köra in den och svenska politiker har ju numera alltid pempan i vädret som på en muslimsk bönestund, närhelst det är amerikanska småpampar i närheten.

Få se om vi kommer att få se samma utveckling i Sverige som i afrikanska länder som misskötts till kollaps? Jag menar, med privat milis som bemannar gränserna och gör det staten inte längre klarar. Eller annorlunda uttryckt: 

- Hur länge tar det innan privat milis har samma ställning i Sverige som i många av Afrikas och Mellanösterns länder?

Södertälje måndagen den 9 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: