fredag 13 november 2015

Gränskontroller ingen lekstuga

.
Inte bara visade gränskontrollerna sig omfatta endast några få gränspassager. De som trots allt blev av visade sig bara bli stickprovskontroller. Vad är det för trams? Gränskontroller som stickprov? Kan inte den här nedrustade nationen klara av någonting alls längre?

Om man ska kunna hjälpa nödlidande människor i en nödsituation som är på väg att utvecklas till episka proportioner är det naturligtvis centralt att kunna skilja på de som behöver hjälp och de som inte behöver hjälp, eller de som till och med har fientliga avsikter. Att benämna och behandla alla som kommer till Sverige som nödlidande flyktingar är inte till hjälp för de som verkligen är nödlidande. Det leder bara till att den hjälp som de som så väl behöver den inte får, istället kommer någon annan till del. Därför är det centralt att få gränsövervakningen att fungera. Inte någon timme per vecka på något enstaka ställe utan överallt, hela tiden. Det är det som är gränskontroll.

Sätt stopp för de monumentala stölderna i statliga företag och verk som Vattenfall,Telia, Sjöfartsverket med flera, så finns det gott om pengar till att sköta arbetet ordentligt - utan att staten behöver låna.

Södertälje fredagen den 13 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: