torsdag 26 november 2015

Varför skulle Mona ha bråttom?

.
En och annan klankar på att det inte går tillräckligt fort för ”Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism”, Mona Sahlin. Men den som klagar på det förstår nog inte hur det politiska systemet fungerar. Mona Sahlin har ju sannolikt lång tid kvar att leva.

Dessutom är inte uppgiften lätt. Det är ju inte bara att klistra på ett plåster, så är det bra. Det handlar om att läka decenniers mödosamt uppbyggande av getton, bidragsberoende, utanförskap och kriminalitet. Det görs inte ogjort i en handvändning. Och de ordbajsande godhetsprofeternas mässande om multi-kulti låter ju gulligt, men löser inte heller problemet.

Det är bara att se på hur det gick när nuvarande landsbygdsministerns frilla blev nationell gruvsamordnare. Det höll på att ta död på hela gruvindustrin trots Sven-Erik’s ivriga uppmuntrande till investerande av andras pengar i Pajala-gropen. Vi kanske ska tona ned förväntningarna lite. Om Mona Sahlin inte får igång ett fullskaligt inbördeskrig kan vi känna oss ganska nöjda. Det betyder dock att det ännu är en öppen fråga hur det ska sluta. 

Här i Södertälje bor stora mängder kristna människor, komna från Mellanöstern. Därifrån upplevde de sig efter århundradens kamp för sin existens utträngda av muslimerna. Det är lätt att förstå att de nu kan känna stor olust och även rädsla, när muslimerna nu följer dem i spåren, efter att först ha ödelagt Mellanöstern. 

I Malmö rasar den israelisk-palestinska konflikten vidare. I brist på israeler blir det Malmös judiska befolkning som får vara ställföreträdare. Den konflikten har rasat 5.000 år. Varför skulle den upphöra för att man flyttar till Sverige?

Södertälje torsdagen den 26 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: