tisdag 17 november 2015

Liksamlande undulaten plötsligt mästerhjärna

.


Trots den dystra bakgrunden kan man ibland inte undvika att ha roligt åt de dråpligheter som krigspropagandan i våra media resulterar i.

Ni minns säkert den där Jihadmördaren som visades i TV stup i kvarten för några veckor sedan? Han som for omkring med en pickup och släpade lik efter bilen och var lycklig som ett litet barn på julafton. Nu har propagandaorganen hittat på att han är "mästerhjärnan" bakom attentaten i Paris. Det här tjänar ju dubbla syften. Dels det uppenbart propagandistiska, att ge oss ett fiendeansikte att förakta och hata och förknippa fienden med. Dels det lite mer dolda. Att tala om för oss att det behövs en mästerhjärna för att tänka ut flera ungefär samtidiga men delvis klantigt genomförda attentat i Paris.

I själva verket behövs det inte mer hjärna än en undulat har för att runda alla Europas säkerhetstjänster och utföra flera enkla attentat ungefär samtidigt. Säkerhetstjänstens uppgift - om den är att förhindra attentat - är nämligen i stort sett omöjlig. Det är bara ljugande politiker som påstår annat.

Jag tror inte en minut på att den där undulathjärnan kan planera någonting. Och man behöver inte förknippa honom med Parisdåden för att tycka så genuint illa om honom att man kan landa i uppfattningen att han har förverkat sin rätt att leva. Det räcker med att titta på filmerna han är med i.

Jag tycker så genuint illa om att vi utsätts för sådana där enkla trick av de krigshetsande dårarna. Det kränker mig. Men jag befarar att det får precis avsedd verkan bland den stora massan som bara har två saker på agendan: Nästa match, och så förstås att komma ihåg att andas.

Södertälje tisdagen den 17 november 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: