tisdag 10 november 2015

Samsyn gav skärpt retorik

.
Nationalsocialdemokraterna, och deras 6 stödpartier, har numera anpassat sig till SD:s syn på migrationspropagandan. Sjuklöverns syn på frågan har numera gått från immigrationspropaganda till anti-immigrationspropaganda. Då skulle man kunna förvänta sig samsyn i debatten också, eller hur?

Men i den offentliga debatten blev det tvärtom. Den blev hätskare. Alla tycker numera lika, men anklagar varandra för att tycka något annat. Det gäller att lura de av propaganda fullproppade svenskarna att man ändå står för något annat.

Morgan Johansson (S) går ut i media och i någon sorts halvkvävd visa försöker han få immigranter - flyktingar som de kallas numera - att inte komma hit. Tricket är att få immigranterna att uppfatta att det inte är bra här, samtidigt som man lurar svenskarna att man gör tvärtom. - Inte så lätt, det medges.

När sedan SD delar ut lappar på Lesbos till immigranterna, på vilka lappar det står att i Sverige inte finns varken jobb, bostäder eller pengar, då reagerar Nationalsocialdemokratin med reptilmärgen:

- Visserligen bygger vi själva tältläger och talar om att det inte finns bostäder i Sverige, men när SD säger samma sak är det lögn.

Klart som korvspad, eller hur?

Och när SD skriver att halal-slakt ska förbjudas går både politiker och journalister i taket och angriper SD än hårdare. Ska halal-slakt som redan är förbjuden förbjudas? Ni ljuger, är budskapet. Halal-slakt som redan är förbjuden ska även i fortsättningen vara tillåten.

Ändå är SD:s lapp, som de delat ut på Lesbos, nästan lika tandlös som Morgan Johanssons obegripliga mumlande. Det räcker inte på långa vägar att säga att man i framtiden kanske inte kommer att få stanna i Sverige. Det är helt otillräckligt och avskräcker ingen. En immigrant in spe läser det istället som ”man får komma in, man får stanna, en ännu obestämd tid - vad fint”. 

Jag förmodar att SD spänt bågen så hårt man törs, utan att allt för mycket riskera sin trovärdighet genom att hota med något man inte kan leverera. Konsekvensen blir i alla fall att INGEN skickar ut ett budskapet som tillnärmelsevis avskräcker någon från att komma till Sverige. Snarare tvärtom. Även senare tiders uttalanden gör bara reklam för Sverige som tillflyktsort.

Man kan dessutom lugnt utgå ifrån att urförbannade européer som immigranterna möter längs sin väg, allihop, mellan skål och vägg, rekommenderar massorna att åka till Sverige: Där är det bra! Med andra ord är det som danskarna säger:

”Som svenskarna bäddar, får svenskarna ligga!”

- Tack Stefan Löfven, Du kommer säkert att bli ihågkommen för vad Du verkligen åstadkom.

Södertälje tisdagen den 10 november 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Peter sa...

Vi får absolut inte glömma FR, mannen som öppnade slussportarna.
Jag kommer att tänka på en trafikskylt som har samma funktion som Johanssons tal.
Ej genomfart, eller genomfart förbjuden.
Den talar om att det går att köra igenom och att förmodligen är smart om man gör det.
När Sovjet föll, sa mina vänner som tidigare flytt kommunismen att Sverige i många avseenden var mer socialistiskt än Öst någonsin varit.
Och att nu var Sverige det land som stod politiskt absolut längs ut till vaänster, det var nu Sverige som måste bevisa det socialistiska himmelriket.
I Sverige vill folket leva under det kommunistiska förtrycket!
Detta gäller fortfarande, till och med våra borgerliga partier vill ha ett totalitärt socialistiskt styre.
Sverige har förlorat sin tro på demokrati sedan länge, vi vill ha diktatur!
Detta kommer utvecklas till något alldeles extraordinärt dåligt innan utvecklingen vänder.

Mikael Styrman sa...

Svar till ”Peter”:

Det har Du rätt i. Fredrik Reinfeldt kommer säkert att ha en särskild plats i svenskarnas hjärta efter hand som förfallet fortsätter.

Du nämnde en vägskylt och hade en bra analys av dess innehåll. Jag lägger strax ut ett inlägg med en annan skylt som inte är helt lättolkad.